Topptipset

Topptipset har blivit en verklig favorit bland oss som gillar att betta på fotboll. Här berättar vi allt du behöver veta om detta tipsspel.

På Topptipset vinner man om man prickar in åtta matcher rätt. Satsa från 1 krona och få chans till fina vinster – det kallar vi skäl nog att prova på!

Sugen på att veta hur det funkar? Då sätter vi igång!

Vad är topptipset?

Topptipset

Topptipset är ett tipsspel från Svenska Spel. Spelet går ut på att få rätt på åtta matcher. Detta sker i samband med Stryktipset eller Europatipset. Det är ganska höga vinster i förhållande till den insats du betalar.

Bettingspelet Topptipset påminner en hel del om Powerplay men istället för ishockey är det fotboll som du spelar på.

Så spelar du på topptipset

Det är lätt att vara med och spela på Topptipset. Du kan som regel delta varje gång Stryktipset och Europatipset spelas.

Vilka matcher du kan spela på varierar en del men generellt sett handlar de om de åtta första matcherna i Europatipset eller Stryktipset.

Så här spelar du:

 1. Välj om du vill spela standardspel, PIX eller enkelrader. PIX är färdiga slumpgenerade spel. Välj enkelrader om du vill spela på flera kuponger samtidigt.
 2. Kryssa för 1, X eller 2 för varje match.
 3. Ange om du vill att vinsten ska multipliceras 2x, 3x, 5x eller 10x.
 4. Betala din insats.
 5. Nu är det bara att vänta på resultatet. För att vinna måste du ha alla åtta raderna rätt.

Spelet har blivit mycket populärt då det är som en kortare version av Stryktipset med möjlighet att vinna stora vinster.

Vad är 1 X 2?

I Topptipset bockar du för 1, X eller 2 för varje match. Men vad betyder detta egentligen?

 • 1 = hemmalaget vinner
 • X = oavgjord match
 • 2 = bortalaget vinner

Svårare än så är det inte att spela!

Hur rättar man resultaten i Topptipset?

Topptipset med rätt resultat

Det är lätt att rätta sitt resultat från Topptipset. Tittar du på matcherna ser du givetvis resultatet, men du måste självklart inte hänga med för att rätta dina rader.

Genom att logga in på spelsajten kan du se direkt hur det går för dina rader och om det är någon som genererat vinst.

Gör så här:

 1. Logga in på ditt spelkonto
 2. Klicka på fliken uppe till vänster
 3. Klicka på Resultat
 4. Nu kan du välja Topptipset
 5. Ange datum så visas resultatet!

Svårare än så är det inte att rätta sina rader i detta fantastiska spel!

Varför spela på Topptipset?

Varje gång vi spelar på Topptipset sitter vi som fastklistrade vid skärmen och väntar på resultaten. Detta är verkligen ett roligt spel. Att det är åtta rätt som krävs gör att det känns lite som ”allt eller inget”. För några kronor är det helt klart värt denna sköna spänning.

Ja det kostar bokstavligen bara ”några” kronor. Maxar du allt kostar det 120 kronor men du kan alltså vara med och spela från 1 krona! Galet!

Enkelt att spela

Att det är lätt att vara med är givetvis bara bra också. Det är enkelt att spela online eller hos spelombud. Bara att kryssa för och lämna in.

Möjligheten att slumpa fram resultat ser vi som en bonus för den som litar mer på turen än på sin egen förmåga att gissa rätt utgång i matcherna. Vi som älskar fotboll vill givetvis själva försöka komma på vilket lag som kommer att vinna varje match och vilka matcher som kommer att bli oavgjorda.

Det är ju skillnaden mellan betting och exempelvis casino – det finns större chanser att påverka sina egna chanser att vinna. Vet du mer om de olika lagen har du ett övertag mot andra som är med och spelar.

Kul med extra spel

Topptipset är tänkt att fungera som ett extraspel till Stryktipset och Europatipset. Det ger ytterligare lite spänning för några futtiga kronor. Men det fungerar även utmärkt som spel för sig.

Om du vill ha chans att vinna en del utan att satsa särskilt mycket kan Topptipset vara något för dig!

Vad är det för vinster?

Hur mycket du kan vinna i Topptipset varierar mellan varje spel. Vinsten beror på vilken omsättning det är. Med andra ord – ju fler som spelar och ju mer som det satsas, desto större vinster kan det bli.

På spelspråk: Topptipset har ett rörligt vinstbelopp.

Det är 70 procent av omsättningen som delas ut till spelarna. Är det exempelvis 500 000 kronor i omsättning en viss vecka så blir den totala vinsten 350 000 kronor. Dessa pengar förs över till något som kallas för vinstgrupp.

Till denna vinstgrupp hör endast rader som fått åtta rätt.

Det finns ett litet ”men” här: Ifall vinsten per rad i denna vinstgrupp inte är minst 10 kronor faller den bort. Då går vinstsumman vidare till en så kallad rullpott.

Dessutom går alltid 2,5 procent av omsättningen till samma rullpott.

Det kan förstås hända att inte en enda spelare har en vinnande rad. Även i detta fall försvinner vinstgruppen och summan flyttas över till rullpotten.

Hur mycket var och en vinner i Topptipset beror på hur många spelare som fått åtta rätt.

Lite förenklat kan man alltså säga att vinsten är enligt följande:

Omsättning x 0,7 / antal spelare som fått 8 rätt. Dock justerat för vilken insats var och en har gjort.

Tips – De flesta vinster betalas ut via det bankkonto som du anger när du registrerar dig. Men vinner du över 5 miljoner kronor kommer Svenska Spel att kontakta dig först.

Så mycket kostar det att spela i Topptipset

Radinsatsen i Topptipset är 1 krona i startläget. Därefter kan du välja att satsa 2 gånger, 3 gånger, 5 gånger eller 10 gånger vinsten.

Vill du exempelvis satsa på en rad och få 5 gånger vinsten kommer det att kosta dig 5 kronor.

Hur mycket ska man satsa?

Hur mycket ska jag satsa? Ja det är frågan. Så här tänker vi:

 • Spelar du på en kupong där det är många som har sina tydliga favoriter och där det känns ganska ”säkert” vad resultaten blir? Då kommer vinsten per spelare sannolikt att bli mindre. Kompensera detta genom att höja insatsen.
 • Om du spelar på en mer osäker kupong finns chans att vinna ganska mycket trots liten insats eftersom det troligtvis blir få vinnare. Å andra sidan är chansen att vinna mindre. Då kan du nöja dig med en liten insats och ändå få en helt OK vinst om du lyckas pricka rätt.

När spelas Topptipset?

Topptipset hänger som regel ihop med när Stryktipset och Europatipset körs. Spelas dessa spel kan du som oftast också spela på Topptipset.

Det kan dessutom finnas extra spelomgångar i Topptipset mellan varven.

Om du vill satsa kan du för det mesta logga in och spela varje dag. Vilken dag resultatet kommer beror på om det är Stryktipset eller Europatipset som följs:

 • Stryktipset: Lördagar
 • Europatipset: Onsdagar och söndagar

Tänk på spelstopp

En sak att hålla reda på i Topptipset är spelstopp. Det inträffar en minut innan första matchen drar igång. Har du inte skickat in och betalat din kupong innan spelstoppet inträffar kan du inte vara med och spela.

När spelstopp är framgår tydligt på spelsidan för Topptipset hos Svenska Spel så det är egentligen inte så stor risk att missa bara du är lite uppmärksam.

Så kan du maximera chanserna att vinna på Topptipset

Vinnare på Topptipset

Här är några tips på vad du kan göra för att få bättre chans att vinna stort på Topptipset:

1. Undersök förutsättningarna innan du spelar

Självklart kan du använda en slumpgenerator för att slumpa fram din rad, men roligast blir Topptipset om du försöker lista ut vad resultatet blir.

För att lyckas med detta behöver du göra din research kring de olika lagen. Vilka lag är starka denna säsong? Hur ser skadeläget ut? Hemmamatch eller bortamatch? Och så vidare.

2. Snegla på rekarna

Är du osäker på vilka lag som har bäst chanser kan du titta på vilka rekommendationer som finns. Bara för att någon är expert innebär inte att han eller hon har rätt, men nog är chanserna större än om du bara slumpar fram din rad alltid.

3. Jämför odds och streckfördelning

För att veta hur mycket du ska satsa kan det vara klokt att kika på streckfördelningen, det vill säga hur resten av svenskarna har streckat en match. Därefter tittar du på spelbolagets odds för respektive match.

I matcher som pekas ut som folkfavoriter men där spelbolagen samtidigt tror att favoritlagets chans att vinna i själva verket är låg, ja där kan det vara bra att gå mot strömmen.

Oavsett om du spelar via spelbolag utan svensk licens eller med, så kan du resonera på samma sätt när du satsar.

4. Spela med andra

På Topptipset kan du precis som på flera andra spel hos Svenska Spel delta tillsammans med andra. Då lägger ni flera rader tillsammans och kan på så sätt skapa ett större system. Det kan innebära högre chans till vinst – och kul är det också!

Sammanfattning

Topptipset är ett roligt bettingspel från Svenska Spel som pågår samtidigt som Stryktipset och Europatipset.

Satsa 1, X eller 2 på åtta olika lag. För att vinna ska du ha alla rätt. Insatsen är liten men vinstsumman stor i förhållande till den lilla insatsen.

Vanliga frågor och svar

Vad är Topptipset för ett spel?

Det är ett tipsspel från Svenska Spel som går ut på att du ska pricka in åtta matcher rätt på en rad.

Vad är skillnaden mellan Topptipset och Powerplay?

Topptipset är för fotboll medan Powerplay är för ishockey.

Vilka villkor är det för att få spela?

Du ska ha fyllt 18 år för att få spela på Topptipset.

Vad är det för insats per rad?

Du kan satsa från 1 krona upp till 10 kronor per rad.

Källor

https://spela.svenskaspel.se/topptipset/enkelrader